Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

Tribulus Terrestris / Tongat Ali / Longjack (Eurycoma longifolia): Μη απαραίτητα συμπληρώματα για αθλητές – Μέρος 3ο


Tribulus Terrestris
Το tribulus terrestris είναι ένα φυτό το οποίο υποτίθεται ότι αυξάνει την τεστοστερόνη στους άνδρες μέσω της ωχρινοτρόπου ορμόνης (LH).
Παρόλο που δεν υπάρχουν επιστημονικά δημοσιευμένες μελέτες να το υποστηρίζουν, οι εταιρίες συμπληρωμάτων συνεχίζουν να το προωθούν στο καταναλωτικό κοινό ως βοήθημα για το body building και για την αύξηση της «λίμπιντο». Μια μελέτη έχει δείξει ότι αυτό το φυτό δεν έχει καμία δράση στην σωματική σύσταση και δύναμη. Επίσης, υπάρχουν ισχυρισμοί σχετικά με τα εκχυιλίσματα του φυτού ότι δεν προέρχονται από μια στάνταρ μέθοδο και υπάρχουν υποψίες ότι περιέχουν υψηλά επίπεδα σαπωνοειδών. Εάν  ή όχι αυτό είναι αλήθεια θα αποδειχθεί εν καιρώ. Οι πιο πολλές πληροφορίες για το tribulus terrestris προέρχονται από άτομα τα οποία το πουλάνε στους καταναλωτές και από τους καταναλωτές που έχουν θετικά αποτελέσματα από αυτό. Μερικά άτομα πιστεύουν υπερβολικά σε αυτό το προϊόν ενώ άλλα βλέπουν πολύ λίγα αποτελέσματα. Ο λόγος που αυτό το συμπλήρωμα ανήκει στα μη απαραίτητα συμπληρώματα είναι ότι απλά δεν υπάρχουν επιστημονικά αποδεικτικά στοιχεία για την δράση του. Εάν η όχι θα το χρησιμοποιείται εξαρτάται αποκλειστικά από εσάς, πάντως σίγουρα δεν απευθύνεται σε αρχάριους του bodybuilding.
Ton
Το tongat ανήκει στην ίδια κατηγορία με το tribulus terrestris, δηλαδή υποτίθεται ότι αυξάνει την τεστοστερόνη. Δεν υπάρχει απολύτως κανένα επιστημονική έρευνα που να το υποστηρίζει, και οι περισσότεροι θετικοί ισχυρισμοί έρχονται από έρευνες στην Μαλαισία που έχουν γίνει από τις εταιρίες παραγωγής και υποδεικνύουν ότι είναι ένα πιθανό αφροδισιακό για τα ζώα.gat Ali / Longjack (Eurycoma longifolia)
Πανταζής Τάκας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σελίδες